У Нікосії відкрили другий на Кіпрі україномовний аудіогід

Фото

У художній галереї А. Г. Левентіса (A. G. Leventis Gallery) у Нікосії 23 травня відбулася офіційна церемонія відкриття україномовного аудіогіда, який уже став другим на Кіпрі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Республіці Кіпр.

У своїй промові перед учасниками заходу посол Руслан Німчинський відзначив важливість реалізації зазначеного проєкту для українців Кіпру, висловив щиру вдячність керівництву Галереї, а також меценатам – засновникам благодійного фонду Sushko Foundation, Анні та Миколі Сушкам, за всебічне сприяння у реалізації проєкту.

Зауважується, що аудіогіду озвучила українська телеведуча й авторка Марія Єфросиніна, учасники церемонії стали першими слухачами.

Відтепер ознайомитись з унікальним мистецьким фондом галереї, що відображає важливі аспекти та віхи розвитку європейського та кіпрського мистецтва українською мовою, можна з середи по п'ятницю з 10:00 до 17:00.

Проєкт реалізовано під патронатом Першої Леді України Олени Зеленської.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року у Кіпрському археологічному музеї у Нікосії відбулася офіційна церемонія відкриття першого на Кіпрі україномовного аудіогіда, участь у якій взяла дружина Президента України Олена Зеленська (у форматі відеоконференції) та Перша Леді Кіпру Філліпа Карсера.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Cyprus / Фейсбук