У Греції вшанували жертв Другої світової та російської війни проти України

Фото

Посольство в Греції разом з Грецько-українською палатою та українською громадою взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів на Військовому цвинтарі в Алімосі в Афінах з нагоди вшанування жертв Другої світової війни та російської загарбницької війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці посольства України в Грецькій Республіці.

Як повідомила директор Української недільної школи «Трембіта» в Греції Алла Соловей, до заходу долучилися представники Товариства підтримки і розвитку культурної спадщини «Трембіта», Асоціації «Український Журавлиний край», Культурно-освітнього центру «Берегиня» та громади Української греко-католицької церкви.

«Вічна памʼять усім загиблим у Другій світовій війні! Слава кожному й кожній, хто бився проти нацизму й переміг! Слава всім, хто бʼється за Україну! Слава всім нашим героям різних часів, яким ми однаково завдячуємо нашим життям! Слава Україні! Слава ЗСУ!», – наголосили у диппредставництві.

Нагадаємо, у Берліні акція пам’яті понад 10 мільйонів українців, які віддали життя, визволяючи Європу від нацизму, відбулася на місці колишньої фабрики, де під час Другої світової використовувалася примусова праця українських жінок.

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic / Фейсбук