У Варшаві активісти завадять дипломатам РФ покласти квіти до пам'ятника радянським воїнам

Українські та польські активісти проведуть акцію з метою завадити дипломатичним представникам Росії покласти квіти до пам’ятника радянським солдатам у Варшаві 9 травня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Euromaidan-Warszawa, який організовує такий спротив уже третій рік поспіль.

«Наша акція – опір цинізму та переписуванню історії, яке чинить країна-агресор. Ми робимо все можливе, щоб не допустити їх наративів в інфопростір цього дня», – ідеться в дописі.

Організатори зауважили, що, вшановуючи пам’ять мільйонів загиблих у Другій світовій війні, цивілізоване людство каже «ніколи знову», у той час, як Росія веде політику «можем повторить» і щодня тероризує українців уже одинадцятий рік.

Цього року для проведення акції потрібно зібрати 200 волонтерок, які будуть уособлювати українські міста, зруйновані війною, а також жінок загиблих, військових та полонених. Щоб зареєструватися на участь в акції, потрібно заповнити форму.

Детальніша інформація доступна за посиланням.

Нагадаємо, 9 травня 2023 року активісти не дали послу Росії у Польщі Сергію Андрєєву покласти вінки до пам'ятника радянським військовим.

Фото: Euromaidan-Warszawa / Фейсбук