На Великдень у Катарі збиратимуть кошти на відновлення храму в Україні

Посольство в Державі Катар запросило українську громаду разом відсвяткувати Великдень у приміщенні диппредставництва у місті Доха, а також пожертвувати кошти на відновлення пошкодженого росіянами православного храму в Києві.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці посольства.

За повідомленням, згідно з традицією до гостей Українського дому, що працює при посольстві, зі словами духовної настанови через мережу Інтернет звернеться настоятель Свято-Микільського храму Православної церкви України Протоієрей Тарас Мельник.

«Цей храм, який розташований у Києві на Татарці, 21 березня цього року зазнав руйнувань внаслідок ракетної атаки російських агресорів. Оскільки відродження українських святинь має стати народною справою, ми будемо вдячні, якщо після нашого свята Ви перекажете кошти на відновлення цього Храму на рахунки, які надав Отець Тарас», – ідеться в дописі.

У диппредставництві висловили сподівання, що небайдужі українці Катару радо долучаться до цієї шляхетної справи.

«Ми віримо, що сила Господнього слова та спільної молитви слугуватимуть втішенням у наш непростий час, а пастирське благословення, яке ми сподіваємося отримати від Отця Тараса, надасть нам усім сил і захистить від негараздів. Також ми щиро віримо, що Великодні пасочки, які стоятимуть на святковому столі, будуть освячені, бо для цього не існує ані відстаней, ані кордонів», – наголосили у диппредставництві.

Святкування відбудеться у день Світлого Воскресіння 5 травня о 18.00 в нашому посольстві. Охочих чекають зі святковими кошиками для спільного великоднього столу.

Нагадаємо, у посольстві України в Державі Катар відбулося традиційне новорічне прийняття для української громади Катару «Різдвяні вечорниці», до якого долучилися близько 120 українців, зокрема понад 30 дітей.

Фото: посольство України в Катарі / Фейсбук