У Буенос-Айресі відбувся показ документальних фільмів про російську війну проти України

Фото

У кінотеатрі ім. генерала Сан-Мартіна в Буенос-Айресі відбувся спеціальний показ двох документальних фільмів про російську повномасштабну війну проти України – «Чорнобиль 22» та «Звідки куди».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Аргентині.

У заході взяли участь представники української та польської громад, дипломатичного корпусу, політологічних та журналістських кіл, а також пересічні аргентинці.

Стрічка «Чорнобиль 22» українського режисера Олексія Радинського розповідає історію про окупації Чорнобильської зони, розказану безпосередніми очевидцями російського вторгнення з-поміж колективу Чорнобильської атомної електростанції станції. Фільм створено у рамках проєкту The Reckoning Project: Ukraine Testifies, що займається документуванням та розслідуванням російських воєнних злочинів в Україні.

«Звідки куди» (Skąd dokąd / In the Rearview) польського режисера Мачека Хамели, що розповідає про евакуацію ним українців, які залишили свої домівки через російську агресію. Евакуаційний автомобіль Мачека Хамели подолав десятки тисяч кілометрів, щоб відвести біженців до Польщі, якомога далі від війни – лише невелика частина його гуманітарної місії була зафільмована у цю документальну стрічку.

По завершенню перегляду глядачі мали змогу поспілкуватися зі співзасновницею «The Reckoning Project», українською журналісткою Наталією Гуменюк та з режисером Мачеком Хамелою.

Нагадаємо, у березні у Культурному центрі «Реколета» міста Буенос-Айрес відбувся показ добірки документальних фільмів про російські воєнні злочини в Україні, який відвідали представники місцевої влади та неурядового сектору, дипкорпусу, ділових кіл та медіа, української громади, викладачі та студенти аргентинських ВНЗ, а також численні друзі України.

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук