У Монреалі презентували книжку канадської журналістки «Листи з України»

У канадському місті Монреаль презентували книжку «Листи з України» авторства Маґдалін Бутро – журналістки-міжнародниці однієї з найвпливовіших франкомовних газет Канади Le Devoir.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Світовий конгрес українців (СКУ).

Видання являє собою збірку девʼяти листів, написаних українцями невдовзі після початку повномасштабного російського вторгнення й перекладених французькою. 

Книга має розповісти про війну Росії проти України через особисті історії, вважає авторка. Серед листів є текст від доньки до військового Валентина, історія Тетяни, яка пережила облогу Маріуполя, лист виконавчої директорки Фундації DEJURE Марини Хромик про Романа Ратушного та Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), а також уривки щоденника письменника Івана Байдака, що стали посланням для усіх читачів-франкофонів. 

Післямову до видання написав Евген Чолій, відомий канадський правник і громадський діяч, почесний консул України в Монреалі, президент Світового конгресу українців (2008-2018). 

На фото Евген Чолій

Зауважується. що газета Le Devoir, у якій працює Маґдалін Бутро, одразу погодилася видати книгу у власному видавництві «Somme tout editions». Презентація роботи відбулася у книгарні Le Port de tête, видання вже надійшло у продаж і доступне в усіх основних книгарнях Квебека. «Somme tout editions» також планує видати книгу в Україні. 

Незадовго до повномасштабного вторгнення Росії Маґдалін Бутро працювала в Україні й готувала репортажі з Києва, Харківської та Донецької областей. Журналістка каже, що зустріла цілковиту підтримку своєї ідеї видати книжку. 

Нагадаємо, представники української громади Португалії разом з послом України Мариною Михайленко взяли участь у презентації книги про російську агресію проти України «Завтра інший день», написану професором Католицького університету Лісабона, політиком Мендо Енрікесом.

Фото: СКУ