Українська громада Португалії обурена виданням книги з кремлівськими наративами про війну

Спілка українців у Португалії (СУП) висловила обурення виходом книги, яка просуває прокремлівські наративи щодо війни РФ проти України, та зажадала припинення її продажу в мережах, де діти українських біженців купують підручники.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в листі до португальської Національної комісії захисту та прав дітей і молоді, опублікованому у Фейсбуці головою Спілки Павлом Садохою.

У зверненні зауважується, що автор книги «A Guerra a Leste / Війна на сході» Бруно Амарал Де Карвальо відомий своїми репортажами з території України, тимчасово окупованої російськими військами. В них він виправдовує злочини росіян проти українців і подає фальшиві свідчення російської пропаганди, зокрема щодо авіаудару росіянами фугасною бомбою по Драмтеатру Маріуполя, де загинули сотні жінок і дітей.

«Видання «A Guerra a Leste» – це не про інший погляд на війну. Це пропаганда РФ і виправдовування злочинів проти українців. Через це звертаємося до Вас із проханням вжити всіх необхідних законних заходів, щоб не допустити психологічного насильства над українськими дітьми в Португалії через вільний продаж російської пропаганди агресії проти України», – йдеться в листі до португальської Національної комісії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні представники української громади Португалії разом із послом України Мариною Михайленко взяли участь у презентації книги про російську агресію проти України «Завтра інший день», написаної професором Католицького університету Лісабона, політиком Мендо Енрікесом.