Для освітян діаспорних шкіл проведуть вебінар про особливості викладання історії України

Освітня референтура Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) у партнерстві зі Світовою координаційною виховно-освітньою Радою Світового конгресу українців (СКВОР СКУ) запросила освітян діаспорних шкіл на освітній вебінар «Пропусти Чорнобиль крізь серце. Специфіка уроку історії України у школі діаспори».

Як передає Укрінформ, про це СФУЖО повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Під час віртуального заходу, який вестиме Галина Барляк (Італія), мова йтиме про особливості викладання історії України у діаспорній школі, зокрема про викладання в іншомовному середовищі з урахуванням різного рівня володіння українською мовою, дізнаємося рецепт мотивації дітей українського походження щодо вивчення історії України.

Також буде проаналізовано результати невеличкого дослідження/опитування щодо теми Чорнобильської катастрофи.

«Зазирнемо у щедрий дидактичний, освітньо-виховний світ однієї з найскладніших тем не тільки в історії України, але й в історії людства – Чорнобильської катастрофи», – йдеться в повідомленні.

Вебінар відбудеться 7 квітня о 19.00 за Києвом на платформі Zoom. Його ведуча пропонує до 1 квітня освітянам діаспорних шкіл (лише тих навчальних закладів, які працюють за межами України) пройти невелике опитування задля детальнішого і глибшого дослідження теми.

Галина Барляк (Італія) – двічі переможниця Міжнародного конкурсу «Найкращий вчитель української мови в діаспорі» (2018 та 2023 роки), спікерка численних міжнародних наукових конференцій, дослідниця питання методики викладання української мови як іноземної в іншомовному середовищі в дитячій авдиторії, зокрема імплементації методики CLIL для вивчення української як іноземної на уроках історії та географії України у школах діаспори.

Нагадаємо, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив з представниками Світового конгресу українців (СКУ) питання комплексного забезпечення державною мовою освітнього процесу для понад 600 тисяч українських дітей, які постійно або тимчасово проживають за межами України.