На Лондонському книжковому ярмарку представили український стенд

Фото

На Лондонському книжковому ярмарку, який щороку збирає головних представників британської та світової видавничої сфери, представили український стенд із насиченою програмою дискусій і виступів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Великій Британії.

Зауважується, що український стенд був у центрі уваги – його відвідали головні видавці, митці, друкарі та численні представники державних і приватних культурних інституцій.

До присутніх з вітальним словом виступив тимчасовий повірений у справах України Едуард Фесько.

«Під час війни книги стають нашими важливими супутниками, пропонуючи розраду та відчуття зв’язку зі світом за межами зон конфлікту, і що у найтемніші часи саме на сторінках книг ми знаходимо світло надії», – зазначив він.

Посольство висловило щиру вдячність директору Лондонського книжкового ярмарку Гарету Реплі, Британській Раді, а також Українському інституту книги й українським видавцям за їхню неоціненну підтримку в репрезентації України на цьому заході.

Нагадаємо, у лондонському музеї The Foundling Museum відкрилася виставка британського фотографа Поллі Брейден «Leaving Ukraine», присвячена українцям, які були змушені лишити свої домівки через повномасштабне вторгнення РФ.

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук