Фундація української книги в Угорщині долучилася до кампанії на згадку про загиблих митців

Фундація української книги в Угорщині UNABOOK долучилася до ініціативи Українського ПЕН #EmptyChairWeek «Тиждень порожніх стільців» з нагоди Дня порожніх стільців, підготувавши статті про вбитих росіянами українських письменників.

Як передає Укрінформ, про це фундація повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

День порожніх стільців за ініціативою Міжнародного ПЕН відзначається у світі 15 листопада з кінця 1980-х років. Стільці символізують авторів, які не можуть бути присутніми через ув’язнення, переслідування, зникнення чи вбивство.

Український ПЕН цього дня вирішив нагадати про митців, життя яких забрала повномасштабна війна Росії проти України. У соціальних мережах кампанія EmptyChairWeek триватиме з 13 до 19 листопада.

Першою інформаційною акцією Фундації UNABOOK у межах #EmptyChairWeek стала стаття на вшанування пам’яті дитячого письменника Володимира Вакуленка-К, розстріляного російськими окупантами навесні 2022 року в рідному місті Ізюм на Харківщині.

Наступна стаття розповідає про письменницю Вікторію Амеліну, яка документувала й оприлюднювала злочини Росії, і померла від ран, отриманих внаслідок ракетного обстрілу Краматорська.

Третій матеріал присвячений творчості загиблого на фронті поета і воїна Гліба Бабіча.

Нагадаємо, Фундацію української книги в Угорщині «UNABOOK», яка ставить за мету продовження та примноження найкращих традицій друкованого українського слова за кордоном, було створено 2023 року до Дня Незалежності України.