В Анкарі проходить тренінг для керівників українських спілок в Туреччині

Фото

В Анкарі проходить дводенний тренінг з розвитку спроможності українських спілок, що офіційно діють в Туреччині.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Війна, на жаль, триває і ставить нові виклики перед нами на сьогодні. Звичайно, Українська держава воює й тримається, і в тому числі завдяки вашій підтримці. А також завдяки дружній підтримці Туреччини, підтримці Організації Турецького півмісяця, багато наших турецьких друзів, держави, муніципальних органів влади. На сьогодні важливо не опускати рук, а посилювати те, що ми можемо посилити в Туреччині: свою присутність, спроможність, досягати результатів для того, щоб Україна вистояла і перемогла», – звернувся до учасників тренінгу Надзвичайний та Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар.

Дипломат наголосив на нових можливостях, які отримують громади завдяки таким тренінгам. «Для нас важливо відкривати нові горизонти. Важливими є те, що наші друзі з Türk Kızılay пропонують також навчитися писати проєкти, щоб ваші громади отримували більше незалежності, більше спроможностей і відчували себе сильнішими для виконання завдань», – сказав Василь Боднар.

Тренінг для українських громад організовано Організацією Червоного півмісяця (Türk Kızılay) Туреччини. Програма включає базовий тренінг із захисту, огляд особливостей роботи з уразливими групами, підготовка проєктів та підзвітність після їх реалізації, комунікаційні практики при наданні гуманітарної допомоги й інше.

В Анкарі проходить тренінг для керівників українських спілок в Туреччині / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

«Семінар, організований Türk Kızılay – це і можливість систематизувати свої знання, дізнатися нове, поділитися та перейняти досвід. З перших днів війни перед нами постали виклики, на які ми мали реагувати і швидко, і професійно. Наприклад, якщо із збором, сортуванням, пакуванням та відправкою гуманітарної допомоги було більш-менш зрозуміло, то з прийомом, облаштуванням, підтримкою біженців з України все було набагато важче. Ми впоралися, але чого це вартувало. Нині ж на основі набутого досвіду, готові навчатися, розвиватися, реалізувати нові проєкти в гуманітарній сфері», – сказала в коментарі Укрінформу віцеголова Української спілки в Анкарі Ірина Амбаркютюкоглу.

Вона зазначила, що Українська спілка в Анкарі вже активно співпрацює із Türk Kızılay, зокрема з останніх спільних заходів 30 жовтня, 2 та 7 листопада на базі спілки відбулося три семінари психологів Türk Kızılay для українців, які вимушено опинилися в Туреччині внаслідок широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Також Türk Kızılay допомагає біженцям з України гігієнічними наборами, канцтоварами для школярів, наборами першої допомоги та ін.

Як повідомляв Укрінформ, вчора в Анкарі відбулося відкриття виставки українського сучасного мистецтва.