У Батумі українські активісти сплели 10 тис. квадратних метрів маскувальних сіток для ЗСУ

Відео

Активісти спільноти «Майдан Батумі» – українці, які опинилися в Грузії через війну, – сплели для Збройних сил України 10 тис. квадратних метрів маскувальних сіток.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці «Майдан Батумі».   

«Волонтери з України почали питати, чи змогли б активісти плести маскувальні сітки. Ми одразу стикнулися з такою проблемою, де плести, як плести і як відправляти їх в Україну. З першою проблемою ми впоралися одразу. Ми звернулися до грузинської партії Lelo, і вони нам надали приміщення. Друга проблема – матеріали. Оскільки це був листопад місяць, ми дуже потребували тканину білих кольорів. Ми звернулися до місцевих через соцмережі. І ми були дуже здивовані, що вони нам багато приносили тканини також з Тбілісі, з інших міст нам доставляли багато матеріалів. Після того, як ми вирішили проблему з матеріалами, в нас була наступна проблема – це логістика. Ми звернулися до перевізників Lux Bus, і вони погодилися безкоштовно нам доставляти маскувальні сітки в Україну, а також з України доставляти нам основи та матеріали для плетіння», – розповіли у спільноті.

Зауважується, що скоро буде рік, як активісти у Батумі плетуть маскувальні сітки.

Охочих допомогти у цій важливій справі чекають за адресою: Батумі, Парнаваза Мапе 46, другий поверх, з 11.00 до 17.00 з понеділка по п’ятницю.

Нагадаємо, у грузинському місті Батумі пройшов забіг на честь загиблих українських захисників під назвою «Шаную воїнів, біжу за героїв України».