СКУ розповів про підсумки робочого візиту Павла Ґрода до Молдови

Фото

Очільник Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод здійснив робочий візит до Молдови, під час якого зустрівся з президенткою країни Маєю Санду, керівником Групи українсько-молдовської дружби, послом США в Молдові й українською громадою. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Ми обговорили (з Маєю Санду – ред.) питання регіональної стабільності й роль Молдови в її підтриманні, а також українську діаспору в Молдові. Ми цінуємо підтримку українських біженців, надання Молдовою тимчасового захисту та допомоги в інтеграції в суспільство. Ми підкреслили важливість залучення обох діаспор до розвитку Молдови та України, залучення талантів, інвестицій і політичної підтримки», – повідомив Павло Ґрод. 

Спільні методи протидії російській пропаганді президент СКУ обговорив з Оазом Нантойем, видатним молдовським політиком, депутатом молдовського парламенту й керівником Групи українсько-молдовської дружби.

Крім того, Ґрод і Нантой розглянули питання роботи з молдовською молоддю, зокрема тією, яка має українське коріння. «Наше спільне завдання, щоб молоді люди Молдови стояли на більш проукраїнських позиціях», – заявили співрозмовники за підсумками зустрічі. 

Президент СКУ також зустрівся з Кентом Лоґсдоном, послом США в Молдові. Йшлося, зокрема, про підтримку Сполученими Штатами Америки України та українського народу, безпекову ситуацію в Україні та Східній Європі та спільну протидію машині російської пропаганди. 

Під час офіційного візиту Павло Ґрод побував у Центрі допомоги українським біженцям, які були змушені рятуватись від геноцидної війни, розв‘язаної Росією. Тему української діаспори в Молдові президент СКУ обговорив з молдовським медіа. Зокрема, дав інтервʼю телеканалу TV8.MD.

Світовий конгрес українців висловив подяку за допомогу в організації робочого візиту Національному конгресу українців Молдови та його голові – Дмитру Лекарцеву.

Нагадаємо, пресслужба Офісу омбудсмана України повідомила, що, за даними Міністерства внутрішніх справ Молдови, наразі притулок у цій країні знайшли майже 65 тисяч українців.

Фото: СКУ