У Ризі благодійний фонд провів свято для українських дітей

Фото

На території латвійського благодійного фонду Ziedot.lv у Ризі з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відбулося свято для українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Латвії.  

За повідомленням, у святі, організованому фондом Ziedot, взяли участь Посол України Анатолій Куцевол, керівник фонду Рута Діманта, діти з України та їх батьки, а також волонтери та співробітники фонду.

Анатолій Куцевол подякував представникам Ziedot за організацію чудового свята для українських дітей, дитинство яких зруйнувала держава-агресор – Росія: «Зараз дуже важливо дарувати дітям свято та позитивні емоції», – зазначив Посол.

Керівник фонду Ziedot Рута Діманта висловила вдячність латвійському суспільству за підтримку українських родин: «Латвійський народ намагається дарувати українським дітям відчуття дому, турботи та підтримки».

У диппредставництві розповіли, що під час заходу присутні мали можливість почути українські пісні у виконанні латвійських та українських музикантів. У концерті також взяв участь відомий латвійський піаніст Андрій Осокін.

Для дітей також були організовані різноманітні розваги, смаколики та подарунки. Посол передав дітям українські книжки.

Крім того, в рамках заходу Анатолій Куцевол вручив Руті Діманті нагрудний знак командира «Вірний Завжди» та грамоту фонду Ziedot від командування 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського за сприяння та надану допомогу зі зміцнення боєздатності підрозділу, а також подяку від Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Під час візиту в фонд Ziedot Посол також оглянув центр реабілітації «POGA», який розміщений на території фонду, та, в якому також знаходяться на реабілітації діти з України.

Нагадаємо, Посол України Анатолій Куцевол 29 травня відвідав Ризьку Українську середню школу та зустрівся з її директоркою Лідією Кравченко.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук