Віцепрезидент СКУ попередив про активізацію масової операції пропаганди рф «Ми за мир»

Регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха попередив про активізацію у західних країнах масової операції московської пропаганди «Ми за мир!».

Про це Павло Садоха повідомив Укрінформу, зауваживши, що її мета – поширювати наративи про втому від розв'язаної росією війни проти України та її «мирне» врегулювання.

«Очевидно, це не новий напрямок російської гібридної агресії, але останніми тижнями, українські активісти у країнах ЄС фіксують значне підсилення цієї діяльності. Як і на росії, колаборанти москви у країнах ЄС використовують антиморальні методи, зокрема дітей», – розповів він.

До прикладу регіональний віцепрезидент СКУ навів один з прикладів такої діяльності з Португалії.

«Дирекція однієї з португальських шкіл розташованої у Фатімі залучає школярів до акції «За мир», в якій говорить про те, що «іноді забуваємо про десятки чи сотні солдатів з обох сторін війни, які гинуть щодня. Про труднощі, через які проходить український народ, і, звичайно, також про страждання російських сімей, які не хочуть бачити своїх дітей у цій несправедливій війні». Найгірше, що до цієї пропаганди вони пробують залучати українських дітей-мігрантів (при цій школі діє українська суботня школа «Відродження», – повідомив пан Садоха.

Читайте також: Пропаганда кремля щодо війни проти України не матиме успіху - ЄС

Отож, наголосив він, дуже важливо, щоб українські громадські організації за кордоном та просто українці, не тільки не брали участі у таких пропагандистських акціях, але й активно викривали такі наративи, показуючи суспільствам країн, де вони проживають, що допомога Україні, це в першу чергу надання необхідної зброї для оборони життя від терористів, які вчиняють геноцид українців.

Пан Садоха також надав лист директора Фатімської школи, у якому, зокрема, йдеться, що «останнім часом це питання (питання миру – ред.) стає байдужим для молоді, яка більше рахує скільки танків і безпілотників відправляються на конфлікт, іноді забуваючи про десятки чи сотні солдатів з обох сторін війни, які гинуть щодня. Про труднощі, через які проходить український народ, і, звичайно, також про страждання російських сімей, які не хочуть бачити своїх дітей у цій несправедливій війні».

І ця школа запланувала відзначення 24 лютого річниці від початку вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, українців Португалії закликали організувати проукраїнські акції у той час, коли проросійська організація Conselho Português para a Paz e Cooperação проводитиме гібридні маніфестації із закликами до португальського уряду не поставляти зброю Україні та не підтримувати санкції проти рф.