Українці проведуть протест біля “Ла Скала”, де покажуть "Бориса Годунова"

Представники української діаспори в Італії проведуть акцію протесту біля будівлі міланського театру “Ла Скала”, де 7 грудня відбудеться прем'єра сезону, на якій покажуть оперу "Борис Годунов".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

Представники української громади прибудуть до будівлі відомого театру у Мілані, щоб протестувати проти вторгнення росії в Україну.

Також кілька італійських рухів пообіцяли протестувати у зв'язку зі зростанням вартості життя.

Зазначається, що на прем'єру сезону, окрім глави італійського уряду Джоджи Мелоні, також завітають президент Італії Серджіо Маттарелла й глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, консул України в Мілані Андрій Картиш у листі до директора "Ла Скала" Домініка Меєра, мера Мілана Джузеппе Сала та губернатора Ломбардії Аттіліо Фонтана закликав переглянути репертуар театру та не відкривати сезон 7 грудня оперою "Борис Годунов", а також уникати російських постановок, аби не сприяти "пропагандистським елементам".

У відповідь Меєр сказав, що відкриття сезону театру російською оперою "Борис Годунов" нібито не сприятиме російській пропаганді.

На тлі загарбницької війни росії проти України міланський оперний театр "Ла Скала" вперше за 200 років розпочне свій сезон російською оперою "Борис Годунов" Мусоргського. У балетний сезон також увійдуть "Лускунчик" і "Лебедине озеро" Петра Чайковського та "Ромео і Джульєтта" Сергія Прокоф’єва.