Чехи влаштовують у Брно великий різдвяний ярмарок для українців

Чехи проведуть у Брно великий різдвяний ярмарок для українців, запрошують долучитися українських підприємців.

Про це у Фейсбуці повідомив закарпатський волонтер Максим Адаменко, передає Укрінформ.

«Запрошуємо вас долучитися до Першого Різдвяного Українського ярмарку на території Чеської Республіки. Дата ярмарку – з 31 грудня 2022 по 15 січня 2023, локація – одна з головних площ міста Брно, біля Моравської галереї», – повідомив він.

За інформацією Адаменка, влаштовує ярмарок організація «Українська Ініціатива південної Моравії», головна ціль заходу – можливість гідно презентувати європейському споживачу якісну українську продукцію та послуги, підтримати підприємців у розвитку власної справи.

«У зв'язку з цим, ми плануємо проведення масштабного святкового івенту у місті Брно (Чехія). Це буде унікальна подія на території центральної Європи, і ми б хотіли долучити якомога більше впізнаваних українських брендів», – повідомляють організатори.

Зазначається, що мета ярмарку – створити відчуття родинного свята для всіх тимчасово переміщених, а також познайомити чехів з брендами України, якими пишаємось.

До участі запрошують українців, представників малого та середнього бізнесу – представити свою продукцію або послуги.

Раніше повідомлялося, що уряд Чехії підтримав продовження українським біженцям віз тимчасового захисту до березня 2024 року. Статус тимчасового захисту дає біженцям можливість користуватися в Чехії системою охорони здоров'я та освіти та надає вільний доступ на ринок праці.

З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого Чехія видала біженцям 463 804 візи тимчасового захисту, проте багато громадян України вже повернулися на батьківщину або поїхали до третіх країн.