Голова Об’єднання українок Бельгії отримала відзнаку Парламенту Валонії

Фото

Голова Об’єднання українок Бельгії (ОУБ) Наталія Осташ отримала відзнаку Парламенту Валонії за роботу, яку організація здійснює для допомоги Україні в умовах війни.

Як передає Укрінформ, про це Наталія Осташ повідомила у Фейсбуці.

У листі Парламенту йдеться: «Ману Дісабато, член парламенту Валлонії від регіону Монс-Боринаж, хотів, щоб ви отримали цей знак визнання за вашу участь у роботі Об’єднання українок Бельгії, а також за вашу мобілізацію та мобілізацію волонтерів, які з лютого працюють над наданням допомоги українським жертвам російського вторгнення».

«Це наша спільна нагорода і ми можемо нею пишатися. Дякую всім вам, дорогі жінки, за вашу невтомну працю», – наголосила Осташ.

За її словами, за шість місяців зроблено дуже багато, але залишається зробити, напевно, не менше.

«Тому продовжуємо працювати для нашої перемоги», – закликала голова ОУБ.

Зауважимо, що члени Парламенту Валонії щороку мають можливість нагородити медаллю трьох осіб, які, на їхню думку, зробили особливі заслуги та мають бути визнаними парламентом.

Об’єднання українок Бельгії – неприбуткове товариство, створене в 1948 році для того, щоб об’єднати українських жінок, які іммігрували до Бельгії та захищати їхні інтереси.

ОУБ є членом СФУЖО (Світової Федерації Українських Жіночих Організацій, яка є недержавною організацією в системі Організацій Об’єднаних Націй).

На даний час ОУБ нараховує три осередки : Брюссель, Льєж, Антверпен.

Нагадаємо, у Бельгії відбулася традиційна щорічна проща українців до місця обʼявлення Пресвятої Богородиці у місті Бано, під час якої її учасники помолилися за мир і захисників України.

Фото: Natalia Ostach / Фейсбук