У Відні пройшов австрійсько-український танцювальний флешмоб

Фото

На площі Штефансплатц у центрі Відня пройшов благодійний танцювальний флешмоб «Танець єднає», покликаний висловити подяку австрійцям за емпатію та підтримку, що надаються українцям.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

У флешмобі взяли участь понад 200 людей з України, Австрії та інших країн – професіоналів та аматорів різного віку і національностей, згуртованих бажанням відтворити в постановці відчуття єдності, з яким вони живуть з 24 лютого.

Ідеологом і постановником флешмобу стала українка Олена Шоптенко, чемпіонка світу з бальних танців, хореограф і зірка чисельних телевізійних проєктів.

«Багато почуттів тепер важко вимовити – українцям бракує слів. Тож ми покажемо, що серця австрійців і українців б’ються в унісон через чуйний масовий видовищний танець – це вираження, що не має ніяких мовних бар’єрів», – пояснили Шоптенко ідею флешмобу.

У Відні пройшов австрійсько-український танцювальний флешмоб. Фото: Ірина Карпенко

Кожен глядач хореографічної постановки мав змогу зробити пожертви, які будуть спрямовані на допомогу дітям і жінкам, що постраждали від війни.

Подія відбулася за підтримки Посольства України в Австрійській Республіці та «Товариства української молоді в Австрії».

Нагадаємо, у Відні пройшов унікальний благодійний концерт артистів Київського Національного академічного театру оперети та Віденської народної опери (Фольксопер).

Фото: Ірина Карпенко