У Нідерландах українські артисти провели концерт на підтримку України

Фото

У нідерландському місті Гертогенбос відбувся захід під назвою захід «Welcome Ukraine», на якому відомі українські виконавці та гурти зарядили публіку позитивними емоціями.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, українських пісень на центральній площі міста заспівали Олег Скрипка, Христина Соловій і гурт "Пацики з Франека".

Захід розпочався о 13:00 з офіційної частини – промов та богослужіння в соборі Сінт-Ян. Після цього відбувся безплатний концерт.

Артисти виконали патріотичні пісні, зокрема, “Ой у лузі червона калина” та хіти відомих українських виконавців, які заряджали публіку. Зі сцени лунали слова подяки Нідерландам та усім, хто підтримує Україну. 

Посол України в Нідерландах Максим Кононенко разом з українцями, які проживають в Нідерландах розгорнули в соборі 30-метровий синьо-жовтий стяг.

Варто зазначити, що на захід, щоб підтримати Україну, зібралося близько тисячі людей – українців і нідерландців з усієї країни. Також були українці, які були вимушені покинуті свої рідні домівки через напад росії на Україну. Вони прийшли з української символікою, дехто був вбраний у вишиванки.

Зауважимо, що наступного вівторка, 31 травня, 19:30, в Амстердамі відбудеться прем’єра українського повнометражного документального фільму «Олесь Гончар. Слово як зброя».Фільм демонструватиметься українською мовою з англійськими субтитрами.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ірина Драбок