КУК привітав надання Канадою $500 мільйонів кредиту Україні

Конгрес Українців Канади (КУК) вітає оголошення про надання Канадою Україні летальної оборонної зброї на суму 7,8 мільйонів доларів та економічної допомоги в розмірі до 500 мільйонів доларів США.

Як повідомив Укрінформу член управи КУК - відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич, відповідну заяву зробила президент КУК Олександра Хичій.

«У цей надзвичайно важкий для України час, Канада знову показала, що вона є справжнім другом України та українського народу. Постачання летальної оборонної зброї ставить Канаду пліч-о-пліч у коаліцію демократій, які непохитно підтримують захист українським народом своєї свободи від безпідставної та неспровокованої агресії Росії», – заявила Хичій.

Читайте також: Канада вимагає від Росії припинити дезінформаційну кампанію

Вона додала, що економічна підтримка Україні у сумі 500 мільйонів доларів значною мірою допоможе протистояти зусиллям Росії щодо дестабілізації української економіки.

"Ми вдячні уряду Канади та прем’єр-міністру Трюдо за сьогоднішню підтримку», - сказала Хичій.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Канади прийняв рішення надати Україні кредит на 500 млн дол для підтримки економіки на тлі посилення російської агресії. У понеділок Канада також оголосила про передачу Україні летальної зброї, а в січні вирішила розширити та подовжити військову тренувальну місію UNIFIER, посилити розвідувальну співпрацю та надіслати нелетальне оборонне спорядження.