У Гамбурзі відкриється виставка витинанок української майстрині

У Гамбурзі (Німеччина) з 22 січня по 28 лютого 2022 року у церкві Ev. Hauptkirche St. Petri відбудеться виставка витинанок мисткині-новаторки зі Львова Дарії Альошкіної.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Генерального консульства України у Гамбурзі.

Зауважується, що Дарія Альошкіна не тільки відродила старовинне українське ремесло витинанки, але й перетворила його в сучасне мистецтво та презентувала всьому світу. Невагомі картини та орнаменти викликають магічно-казкове відчуття та захоплення глядачів як в Україні, так і за кордоном.

“Витинанки Дарії Альошкіної - це декоративні паперові вироби, зроблені тільки вручну, де всі орнаменти є авторським дизайном майстрині. Особливість техніки витинанок – це симетрія малюнку: так само як і в давні часи, величезне полотно складається рівно навпіл, прорізається орнамент та узори, а потім, як фантастична сніжинка, полотно розгортається і перетворюється на величезне паперове мереживо”, – повідомило Генконсульство.

Виставка стала можливою завдяки співпраці Генконсульства України в Гамбурзі та Ukrainian Days in Hamburg за підтримки Hauptkirche St.Petri. Культурний захід можна відвідати за адресою: Ev. Hauptkirche St. Petri, Petrikirche 2, 20095 Hamburg.

Нагадаємо, українська громада та представники Генерального консульства України в Гамбурзі провели святкові заходи з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності України.

Фото: Генеральне консульство України у Гамбурзі