У Румунії діаспора організувала науково-культурний захід, присвячений Павлу Тичині

Клузька філія Союзу Українців Румунії спільно університетом ім. Бабеша-Бойоя організувала віртуальний науково-культурний захід, присвячений 130-й річниці від народження поета й публіциста Павла Тичини.

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

Так, про літературний, екзистенційний, громадянський та життєвий шлях Павла Тичини, а також про стилістичні особливості його лірики розповіла викладач д-р Крістіна Сілаґі у доповіді «Ліричний всесвіт Павла Г. Тичини».

Крім того, модератор заходу, лектор д-р Міхаела Гербіл, висвітлила менш відомі аспекти з життя й діяльності святкованої сьогодні людини культури, підкресливши його ерудицію та його якість перекладача.

У СУР додали, що захід продовжився переглядом нового документального фільму, присвяченого Павлу Тичині із циклу «Гра долі» та поетичним моментом, коли учасники заходу продекламували низку поезій та поем вшанованого поета.

У віртуальному заході взяли участь викладачі університету: директор департаменту, викладач д-р Болаж Котолін, викладач д-р Юдіт Бортоліш, викладач д-р Крістіна Сілаґі, викладач д-р Міхаела Гербіл, головний редактор журналу «Дзвоник» Людмила Дорош, редактор цього ж журналу, журналіст Ольга Сенишин, студенти та члени філії СУР Мара Рус та Діана Співалюк.

«Спогади про творчу особистість П. Тичини пройшли в невимушеній, приємній та продуктивній атмосфері завдяки усім присутнім на заході», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, філія Союзу українців Румунії у Бухаресті організувала захід із вшанування пам’яті бухарестських українських письменників під назвою «Я на сторожі коло їх поставлю слово».