У Португалії презентували дослідження про маневри Росії поруч з кордонами України

У Посольстві України почесний консул України в Португалії Едуардо Норте Сантуш Сілва презентував своє дослідження «Про військові маневри. Маневри Росії поруч з кордонами України».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

«Сьогодні відбулася дуже приємна розмова в нашому посольстві. Одна з таких, коли розумієш, що ми не одні у протистоянні зі злом. Коли відчуваєш, що хтось щиро вболіває, щоб наша Україна стала рівною, серед інших, вільною країною. Коли усвідомлюєш, що іноземці розуміють справжні причини російської агресії проти України і всього цивілізованого світу. Власне, таким баченням сьогодні з нами поділився професор права, почесний консул України в Португалії - Едуардо Норте Сантуш Сілва, презентуючи своє дослідження «Про військові маневри. Маневри Росії поруч з кордонами України», – написав він.

За його словами, у своїй праці Едуардо Сілва через дослідження історії показує російську експансивну агресивну політику щодо своїх сусідів, незалежно від політичних режимів.

«Від темної Московії до путінської диктатури. Розширення імперії, завоювання. Це місія росіян в історії людства», – йдеться в повідомленні.

Також, за словами Садохи, як фахівець з міжнародного права Едуардо Сілва показує у своїй праці, що нарощуючи військові сили на кордоні України, Росія не прагне захистити свої кордони, але готує сили для нових злочинів проти українців.

Садоха зауважив, що також було приємно почути слова підтримки України від голови міжпарламентської групи дружби Португалія-Україна, депутата від Соціалістичної партії – Діого Леау, який написав передмову до книжки.

«Загалом, сьогодні ми, українці, відчуваємо розуміння і підтримку з боку політичної еліти Португалії у нашій боротьбі проти агресивної Москви. Країни, якою керує вбивця, що готує нові злочини проти України, Європи і всього цивілізованого світу», – наголосив він.

Нагадаємо, у муніципалітеті Аленкер (Alenquer) у Португалії відбулося відкриття Українського культурного центру при Асоціації українців «Собор».

Фото: Павло Садоха