У Лондоні відбувся вечір українського балету - Українська Балетна Гала

Фото

У культовому театрі Sadler’s Wells у Лондоні 7 вересня до 30-ї річниці Незалежності України відбувся вечір українського балету - Українська балетна Гала (Ukrainian Ballet Gala).

Як передає Укрінформ, своїми враженнями від дебюту Українського національного балету на британській театральній сцені поділилося у Фейсбуці Посольство України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

У дипустанові висловили захват від роботи директора шоу драматурга Ольги Данилюк, танцюриста та продюсера Івана Путрова та зірками української балетної школи, які виступали на вечорі. 

"Їхня синегрія вилилася в унікальний прояв української балетної культури, що об'єднала в собі класику та модерновість", - зазначили в українській дипустанові.

Також у посольстві подякували українським спонсорам заходу групі компаній Ferrexpo AG та фінансовій групі Investment Capital Ukraine (ICU).

На сцені одного з найважливіших театрів світу у сфері танцю Sadler’s Wells виступили українські солісти Олеся Шайтанова, Христина Шевченко, Денис Черевичко та Наталя де Фробервіль, які нині виступають по всьому світу з Американським балетним театром, Віденським театром, Литовським національним балетом та Тулузьким балетом Капітолії.

Вони приєдналися до зірок Українського національного балету, Королівського балету та Англійського національного балету у виконанні програми, яка включала балетні вистави «Вмираючий лебідь», «Дон Кіхот», «Діана та Актеон», «Корсар», «Сильфіди», «Grand Pas Classique» та інші.

Читайте також: «Данте», «Макбет» і «Кармен»: Нацопера анонсувала вистави на вересень

Фото: Посольство України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.