Посольство України в Іспанії долучилося до акції «Озеленення планети»

Фото

Посольство України в Іспанії долучилося до проєкту Greening of the Planet «Озеленення планети», висадивши на території дипломатичної установи яблуню – символ плодючості, багатства землі, здоров’я та сили.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України в Іспанії.

Фото: посольство України в Іспанії

«Яблуня стала чудовим ландшафтним доповненням до Кобзаревих верб, привезених із Батьківщини поета народним артистом України, кобзарем-лірником Василем Нечепою, і висаджених у березні 2015 р. з нагоди відзначення 201-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка», – йдеться в повідомленні.

Фото: посольство України в Іспанії

Крім того, зауважили в посольстві, художник Іван Марчук, перебуваючи в листопаді 2020 р. у Мадриді з нагоди відкриття персональної виставки, доповнив «зелену» колекцію Посольства оливковим деревом.

Фото: посольство України в Іспанії

«Справжній український «Садок вишневий коло хати…» – алея з 47 вишень квітує в пам'ять про великого українського поета Тараса Шевченка та його духовних нащадків – Героїв Небесної Сотні у муніципальному парку «Андалусія» (парк Тараса Шевченка) міста Алкала де Енарес. Проєкт реалізовано у травні 2014 р. за ініціативи Української Патріотичної Асоціації «Воля» та за сприяння асоціації «Українці Алкали», мерії м.Алкала де Енарес, Посольства України в Іспанії, української греко-католицької та православної церкви Іспанії, українських асоціацій Мадриду та Мадридської автономії», – нагадали в посольстві.

Фото: посольство України в Іспанії

Метою акції Greening of the Planet є масштабне озеленення планети та привернення уваги до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату. Акція передбачає висадку протягом одного дня 1 мільйон дерев у 100 країнах світу. Мільйонне дерево традиційно висадять в Києві. 

Нагадаємо, у березні у Барселоні на горі Мотжуїк висадили 30 дерев до Дня Незалежності України, освячення саду здійснив отець Володимир (Володимир Сабат).