КУК засудив активізацію агресії РФ щодо України

Конгрес українців Канади привітав оперативну реакцію Канади та США на стягування Росією своїх військ до кордонів з Україною і порушенням перемир’я на Донбасі та беззастережно засудив ескалацію з боку РФ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні КУК.

«За останні кілька тижнів Росія значно активізувала агресію у своїй війні проти України. Збільшилися повідомлення про перекидання російських військ до кордонів України на сході та в окупованому Криму. Почастішали обстріли та нападу російських військ на українські позиції на східному фронті. 26 березня четверо українських солдатів були вбиті, захищаючи Україну», – нагадали в КУК.

У Конгресі заявили, що нинішня ескалація з боку Росії повинна бути зустрінута рішучою відповіддю з боку міжнародної спільноти.

Тож КУК закликав Канаду та міжнародну спільноту істотно посилити санкції щодо Росії з метою стримування подальшої агресії проти України та збільшити поставки військової техніки й оборонного озброєння для забезпечення оборони України від населення і території.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців висловив глибоку стурбованість через стягування Росією своїх військ до кордонів з Україною і порушенням перемир’я на Донбасі та закликав міжнародну спільноту підтримати Україну.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.