Шевченка вшанували у Болгарії

Фото, відео

У Болгарії відзначили 207-му річницю з дня народження українського поета та художника Тараса Шевченка покладанням квітів до пам'ятника Кобзареві у Софії, читанням віршів і дитячими художніми творами.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Болгарія.

У церемонії покладання квітів до пам’ятника Шевченку, роботи відомого українського скульптора Ігоря Гречаника, узяли участь посол Віталій Москаленко та співробітники дипустанови. Пам'ятник встановили в центрі болгарської столиці у травні 2009 року, а офіційна церемонія відкриття відбулася у червні 2016 року.

Фото: Посольство України в Республіці Болгарія

Вшановуючи пам'ять Великого Кобзаря, учасники Українського дитячого клубу в Софії підготували малюнки за творами Тараса Шевченка та декламували його вірші.

Фото: Посольство України в Республіці Болгарія

Також Софійський університет імені Св. Климента Охридського, Львівський національний університет імені Івана Франка та Посольством України в Болгарії реалізували проєкт відеочитань студентами вірша Тараса Шевченка «Думи мої, думи мої» українською і болгарською мовами.

Нагадаємо, у Білорусі в рамках відзначення Дня пам’яті Тараса Григоровича Шевченка відбулися концерт, читання віршів Кобзаря кількома мовами, покладання квітів, також було проведено молитву.