МЗС: У Єревані урочисто відзначили 207-ту річницю від дня народження Кобзаря

Фото

У Єревані відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 207-ї річниці від дня народження видатного українського поета та художника Тараса Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України у Республіці Вірменія.

“9 березня у м. Єреван відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 207-ї річниці від дня народження видатного українського поета та художника Т. Г. Шевченка”, - ідеться у повідомленні.

Участь у заходах взяли посол України в Республіці Вірменія Іван Кулеба, дипломати та працівники української дипломатичної установи, директор єреванської школи №42 ім.Т.Г.Шевченка Елеонора Туманян, голова Федерації українців Вірменії «Україна», почесний консул України у Ванадзорі Саак Гудратян, почесний консул України у Гюмрі Сос Саакян, професорсько-викладацький склад і студенти Єреванського навчально-наукового інституту Західноукраїнського національного університету, члени української громади Вірменії.

Учасники церемонії поклали квіти до пам’ятника Кобзареві.

Кулеба у виступі наголосив на визначному внеску Шевченка в українську та світову літературу, а також становлення української державності.

У рамках Шевченківських днів учні школи №42 активно долучилися до конкурсу малюнків, присвяченого Кобзареві та його творам. Усі учасники конкурсу будуть заохочені відзнаками Посольства України у Вірменії та подарунками.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня Україна святкує 207-му річницю з дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника, мислителя.

Фото: Посольство України у Вірменії