На Кіпрі пройшов Третій фестиваль української кухні

Фото

Третій Фестиваль української кухні відбувся днями у Нікосії.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Республіці Кіпр у Facebook.

«Представники кіпрської громадськості та гості заходу разом зі своїми родинами мали змогу ознайомитися з найкращими стравами української національної кухні, традиціями, звичаями та гостинністю українського народу», - повідомляється у дописі.

Захід був організований і проведений Асоціацією «Товариство Українсько-Кіпрської дружби» за підтримки Посольства України в Республіці Кіпр у рамках бюджетної програми Міністерства закордонних справ України щодо підтримки зв’язків з українцями, які проживають за межами України. Цьогорічний Фестиваль був проведений також за сприяння мера району Гері пана Неофітоса Папалазару.

Під час виступу представник Посольства України в Республіці Кіпр наголосив на важливості подібної діяльності української громади на Кіпрі, спрямованої на поширення української культури в РК, а також відзначив багатовікові традиції українського народу, які яскраво виражені в народній кухні, мистецтві, творчості, фольклорі та національному вбранні – вишиванці.

Фестиваль збагатили співочі виступи талановитих українців, що проживають на Кіпрі, а також неймовірна різнобарвність вишиванок, в яких були одягнуті українці з нагоди цього свята.

Гостей заходу пригощали українським борщем, варениками з різноманітними начинками, канапками, дерунами, сирниками, котлетами, солінням по-українськи та іншими національними стравами.

До уваги гостей фестивалю також була представлена фотовиставка, спрямована на знайомство з українським національним автентичним вбранням та мальовничими куточками нашої Батьківщини.

Окрім знайомства з українською кухнею, на заході були представлені українські національні вироби, які власноруч зробили талановиті майстрині.

Фото: Embassy of Ukraine to the Republic of Cyprus Πρεσβεία Ουκρανίας στην Κύπρο, Товариство Українсько-Кіпрської дружби у Facebook