В Українському інституті Америки відкривається виставка Петра Сметани

Відео

Виставка пейзажів і натюрмортів українського художника Петра Сметани відкриється у п’ятницю в Українському інституті Америки в Нью-Йорку.

Про це йдеться на сторінці події у Facebook.

«Інститут з радістю відкриває 65-й сезон виставкою пейзажного і натюрмортного живопису «Aftereffect: Landscapes and Still Life» українського художника Петра Сметани. Курована директором відділу мистецтва Інституту Волтером Гойдишем, виставка стане першою сольною експозицією робіт Петар Сметани в Українському інституті Америки», - йдеться у повідомленні.

Відкриття заходу відбудеться 13 вересня о 18:00.  

Як зазначається, представлені на виставці картини Петра Сметани є неймовірним поєднанням поточного моменту, минулого та майбутнього. «Творчість митця не можна класифікувати як абстрактну чи образну. Одного разу він здається абстрактним живописцем, однозначно налаштованим на втікаючий фізичний світ, а в інший момент він здається спостережливим живописцем із командою абстрактних елементів живопису. Те, до чого він прагне, лежить між цими крайнощами», - йдеться у повідомленні.

Виставка «Aftereffect: Landscapes and Still Life» триватиме до 6 жовтня.

Як відомо, Петро Сметана навчався дизайну та закінчив Національний лісотехнічний університет України у Львові. Він є членом Національної спілки художників України та  з 2007 року активно виставляєтьсяв Україні, Болгарії, Китаї, Кіпрі, Польщі та США. Брав участь у «Живописі 2019», VIII Всеукраїнському триєнале у Києві, провів персональну виставку з галереєю «Зелений диван» у Львові. Митець живе і працює у Львові.

Фото: сторінка Ukrainian Institute of America‎ у Facebook, Український погляд

Відео: Olha Kuzyura