У Відні пройдуть "Українські кінодні"

Анонс

У столиці Австрії з 21 по 23 червня пройде фестиваль "Українські кінодні у Відні“, в рамках якого відбудуться покази сучасних українських кінокартин із німецькими субтитрами.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив представник організаторів, волонтер "Товариства української молоді Австрії" (TUMA‎) Нестор Рудницький.

"Нашим завданням є донести до пересічного австрійця ідею, що українська культура не лише варта уваги, а й посідає важливе місце серед культур інших європейських народів. Тому метою даної події є показати різноманіття українських подій та познайомити австрійську та іноземну публіку з сучасним українським кінематографом", - зазначив він.

Питання щодо точної програми та вартості квитків наразі вирішуються.

"На даний момент ми саме займаємось формуванням програми. Можу назвати два фільми, дозвіл щодо показу яких нам вже вдалося отримати – це "Позивний "Бандерас" та "Жива ватра". Крім того, у нас є усна домовленість з режисеркою фільму "Моя бабуся Фані Каплан", - зазначив Рудницький.

Організатори хотіли б також залучити до показу такі українські кінострічки, як "Викрадена принцеса", "Людина з табуретом", "Сторожова застава", "Донбас". У планах - показ короткометражних фільмів молодих українських режисерів з проекту "Кіно на колесах".

Захід проходитиме у віденському кінотеатрі Artis International з 21 по 23 червня, по два фільми на день. Організатори також працюють над запрошенням до Відня режисерів окремих фільмів для представлення своїх кінокартин та спілкування з публікою.

Фото: сторінка TUMA‎ у Facebook