Глава СКУ: Треба обрати Президента, який має тверду позицію, - Росія є агресором

Відео

Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод закликає українців бути відповідальними і 21 квітня обрати Президента України, який найкращим чином відповідатиме за оборону, безпеку та зовнішню політику країни.

Президент України повинен мати тверду позицію, що Росія є агресором та що Україна рухається до Європи, бо це «критично важливо, щоб міжнародне співтовариство і далі було об’єднаним у підтримці України», наголосив Ґрод у відеозверненні, розміщеному на сторінці СКУ у Facebook.

«Мене часто запитують, чому результати голосування були настільки різними серед українських громадян, які проживають за кордоном, та українців, які живуть в Україні», - зазначив Ґрод.

За його словами, більшість українців, які голосували за кордоном, розуміють, що обов'язки Президента України насамперед зосереджені у сферах оборони, безпеки та зовнішньої політики. Вони також розуміють, що українці не задоволені швидкістю впровадження реформ в Україні, за які відповідає парламент та уряд України, і в жовтні буде можливість проголосувати за відповідні зміни під час парламентських виборів.

«Закордонні українці розуміють, наскільки важливо, щоб Президент України мав тверду позицію, що Росія є агресором та що Україна рухається до Європи, а також – це зараз критично важливо - щоб міжнародне співтовариство і далі було об’єднаним у підтримці України. Ми всі разом протягом минулих п’яти років наполегливо працювали над консолідацією міжнародної підтримки України та збереженням санкцій проти Росії. Все, що було досягнуто, може зникнути дуже швидко», - підкреслив Ґрод.

Читайте також: СКУ заохочує українців голосувати на президентських виборах

Президент СКУ, звертаючись до українців, наголосив: «Дорогі українці, ваш голос є вашою власністю, і не належить нікому, крім вас. Ви вийдете на вибори цього року двічі - 21 квітня, щоб обрати Президента, який найкращим чином відповідатиме за оборону, безпеку та зовнішню політику країни, а потім 27 жовтня, щоб обрати найкращу політичну партію та депутатів для формування уряду і визначення економічного та інших напрямків внутрішньої політики. Це ваше право і відповідальність брати участь у виборах. Не будьте байдужі – думайте про майбутнє України - зробіть вибір, який ви вважаєте правильним. Ми усі українці де б ми не жили. Слава Україні!».

Як повідомлялося, в Україні до другого туру президентських виборів, який відбудеться 21 квітня, вийшли чинний глава держави Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський.