Персональна виставка Івана Марчука триває у Нью-Йорку

Фото

В Українському інституті Америки триває персональна виставка народного художника України Івана Марчука «Ivan Marchuk: Paintings».

Фоторепортаж з експозиції викладено на сторінці інституту у Facebook.

«Відділ мистецтва Інституту із задоволенням презентує «Ivan Marchuk: Paintings» - виставку, яка зосереджується на ретроспективній підбірці картин українського художника з Києва. Організована Вальтером Гойдишем (Walter Hoydysh) та Тамарою Стрипко, ця виставка відзначає перший сольний виступ Марчука в Українському інституті Америки. Широко відомі й захоплюючі роботи художника пропонують глядачеві глибокі роздуми про його подорож життям, найперші спогади, мрії та пророчі бачення», - йдеться на сторінці Інституту у соцмережі.

Як повідомлялося, виставка робіт Івана Марчука відкрилася 4 квітня 2019 року і триватиме до 28 квітня 2019 року.

«Відомий український художник вперше за 18 років повертається до Нью-Йорка з персональною виставкою «Ivan Marchuk: Paintings». На ретроспективній виставці за океаном глядачі зможуть побачити роботи різних періодів видатного майстра, - йшлося у повідомленні.

Зазначається, що Іван Марчук у 1989 році змушений був емігрувати за кордон. Тривалий час мешкав у Австралії, Канаді та США, у 2001 році після теракту 11 вересня у Нью-Йорку повернувся до України.

Виставки уродженця Тернопільщини Івана Марчука завжди мають велику популярність, зокрема останню його ретроспективу пейзажів у Національному музеї «Київська картинна галерея», яка тривала три тижні, відвідало понад 15 тис. осіб, що стало рекордом для музею за останні роки.

Фото: Pavlo Terekhov