Картини українки-військової здобули друге місце на конкурсі мистецтв у Туреччині

Картини офіцера-зв’язківця Повітряних Сил ЗСУ України Наталії Жижко з Вінниці здобули друге місце у міжнародному конкурсі мистецтв у Туреччині.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України

"Про конкурс у Туреччині дізналась випадково, одна зі знайомих просто скинула посилання на сайт організаторів. Вирішила взяти участь. Виконала всі умови, які виявились не такими то й простими, як здавалося на перший погляд. Довелось зареєструватися на спеціалізованому сервісі Pinterest, аби організатори конкурсу змогли ідентифікувати мене як справжнього користувача і те, що мої роботи належать саме мені. Про моє друге місце повідомив сам голова журі. Я була вражена, адже змогла перемогти багатьох учасників із таких країн, як Туреччина, Індія, Казахстан, Франція, Німеччина тощо. Було приємно почути слова підтримки та захоплення від організаторів міжнародного заходу", - поділилася враженнями Наталія.

Професійний військовослужбовець Наталія Жижко розпочала серйозно займатися живописом нещодавно, хоча свого часу і закінчила художню школу, мріяла стати художницею. Але склалося так, що після закінчення Вінницького технічного університету пішла на військову службу.

У творчому доробку художниці близько семи десятків картин, виставки у рідній військовій частині, гарнізонному будинку офіцерів та найпрестижніших залах Вінниці, де свої роботи виставляють професійні живописці. Її картини, написані лише упродовж року, роз’їхались по всій країні й закордонню. А ще — перемогли у міжнародних конкурсах.

"Картини, які змагались в Лондоні, я написала дуже швидко. «Білочку» десь упродовж чотирьох годин. Іншу роботу написала в січні після інтерв’ю на вінницькому місцевому телеканалі. Журналіст спитав про найулюбленішу пору року, для мене це зима. І раптом зрозуміла, що в мене жодного зимового пейзажу немає. Результат — у мене перше та третє місця", - розповіла Жижко.

Також Наталія проводить майстер-класи із малювання для учасників бойових дій та їхніх родин.