"Гіркі жнива": Сінгапурцям показали фільм про Голодомор

Відео

У Сінгапурі показали художній фільм "Гіркі жнива" про Голодомор 1932-1933 років в Україні.

Про це йдеться на Facebook-сторінці прес-служби посольства України в Сінгапурі.

"7 листопада 2018 року у Сінгапурі відбувся показ історичної драми "Гіркі жнива" про трагічні події Голодомору в Україні 1932-1933 рр.", - йдеться у повідомленні.

За інформацією посольства, виступаючи перед дипломатами, представниками урядових та академічних кіл Сінгапуру, посол України Дмитро Сенік розповів про злочини сталінського тоталітарного режиму та спроби радянської влади знищити українські націю, культуру та ідентичність.

Також у рамках заходу пройшла виставка "Факти про Голодомор", організована посольством, під час якої гості мали можливість ознайомитися з жорсткістю та масштабами геноциду українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, цього року українці в усьому світі вшановують 85-ті роковини Голодомору та пам'ять мільйонів невинних жертв цієї страшної трагедії.

"Гіркі жнива" (2017) – канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору. Стрічка є першою англомовною художньою кінокартиною про трагедію українського народу 1932-1933 рр. та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України. Бюджет фільму був повністю наданий продюсером Яном Ігнатовичем та склав 20 млн доларів.