Українці з семи країн світу зібралися на "Ukrania Fest" в Іспанії

Фото

Українці з семи країн світу взяли участь в IV міжнародному фестивалі української культури "Ukrania Fest", який традиційно приймали Мальград де Мар та Барселона з 11 по 16 вересня. 

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці учасниця фестивалю, українська співачка Леся Горова.

"Перший день четвертого міжнародного фестивалю "Ukrania Fest" розпочався урочистою ходою містом Мальград де Мар. Українська делегація у складі 270 учасників із семи країн світу пройшлася центром міста, співаючи українські пісні", - написала вона.

Так, за її словами, впродовж п'яти днів у курортному містечку Іспанії проходили концерти на різноманітних площадках за участю українських виконавців та колективів, зустрічі з митцями в українських школах, флешмоби, виставки ремесел та багато майстер-класів з виготовлення ляльок-мотанок, розпису пасхальних яєць, в'язання кошиків та інше.
Також вона додала, що фінал "Ukrania Fest" відбувся 16 вересня у Барселоні.
"Спочатку була хода вулицями міста до площі Virrei Amat, потім великий гала-концерт на площі, виставка-продаж творів народних майстрів, гостина українськими стравами, були присутні представники мерії Барселони, а також уряду Каталонії, яким Ольга Дзюбан на сцені вручила коровай. Після концерту - етно-дискотека, і завершилось свято спогляданням на шоу фонтанів на площі Іспанія", - додала українська артистка.

До організації масштабного заходу долучилися українська асоціація "Джерело" (Барселона, Іспанія), Товариство "Україна – Світ", Генеральне консульство України в Барселоні, міськрада Барселони та уряд Каталонії.