Українців Туреччини запрошують приєднатися до акції "Запалимо свічку пам’яті"

Українську громаду Туреччини запрошують долучитися до акції "Запалимо свічку пам'яті", присвячену вшануванню пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Про це повідомляє Ukr-Ayna.

"Українська громада Туреччини запрошується взяти участь у поминальному богослужінні (українською мовою), яке проведе отець Харлампій, священнослужитель Вселенського патріархату, та символічному запаленні свічки пам’яті на вшанування жертв Голодомору", - йдеться у повідомленні.

Захід відбудеться в неділю, 2 вересня, об 11:30 у Католицькій церкві Діви Марії за адресою: Birlik Mah. 428.cd No:35, Vatican Embassy, Ankara.

Як відомо, за ініціативою Світового конгресу українців (СКУ) цього року в рамках вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років буде проведена 85-денна акція "Запалимо свічку пам’яті". Вона розпочнеться в Україні 1 вересня і завершиться тут 24 листопада у Міжнародний день пам’яті жертв Голодомору.

Щодня в різних країнах світу, де є українська громада, відбуватиметься церемонія запалення "свічки пам’яті", яка символічно передаватиметься з країни в країну. Першою прийме цю естафету від України Туреччина.