Українські студенти-філологи стажуються у літній школі Туреччини

Фото

Українські студенти факультету сходознавства розпочали стажування у літній школі в турецькому місті Сакарія.

З цієї нагоди 26 липня відбулася святкова вечеря, повідомляє ukr-ayna.com.

"23 посланці культури з 19 різних країн приїхали 16 липня в Сакарію для участі в літній школі. Навчальна програма розрахована загалом на чотири тижні. Перші три тижні по буднях зранку з 09.00 до 13.00 години студенти відвідуватимуть уроки турецької мови. Після занять учнів чекатимуть культурні та соціальні заходи, екскурсії з метою введення учнів у життя провінції", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, студенти ознайомляться з традиційними турецькими мистецтвами як розпис золотом, розпис по воді (ебру), каліграфія, гра на музичному інструменті нейі, стрільба з лука, а також вони відвідають різні туристичні міста - Лонгозлар, Сапанджа, Таракли.

Вихідні учасники літньої школи проводитимуть за межами міста, щоб показати історичні та туристичні місця ближніх районів.

Проект із Тюркології був започаткований 9 років тому і вже 5 рік проводиться в Сакарії. З кожним роком міжнародний інтерес до літньої школи тільки зростає.

"3і 150 тисяч заявок організатори змогли прийняти лише 850. На цей момент серед 30 турецьких університетів розташовано приблизно 850 студентів зі 120 країн світу, які разом з вивченням турецької мови самостійно пізнають і нашу культуру", – розповідає голова інституту Юнуса Емре проф. д-р. Шереф Атеш.

Останній із чотирьох тижнів учасники літньої школи проведуть у Стамбулі, де на них чекає спеціальна програма.

Проект організований інститутом Юнуса Емре за підтримки президента Туреччини.