Президент СКУ закликав Італію підтримувати Україну

Президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час візиту до Італії закликав керівництво країни підтримувати територіальну цілісність України та її євроінтеграційні процеси, а також визнати Голодомор 1932-33 рр. геноцидом українського народу.

Про це повідомляється на сайті СКУ. 

Під час зустрічей Президент СКУ подякував Італії за підтримку України в рамках Європейського Союзу (ЄС), включно з підписанням Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, та привернув увагу до її позитивів. 

Він наголосив на значних реформах в Україні, які вона здійснює на тлі гібридної агресії Російської Федерації. У цьому контексті Євген Чолій наголосив на масштабах цієї агресії та на її серйозній загрозі для всього міжнародного співтовариства, зокрема й для Італії. Зважаючи на це, Президент СКУ зазначив, що недавня заява Прем’єр-міністра Італії про повернення Російської Федерації до Великої Вісімки була значно проблематичною. 

Також Чолій спонукав Італію зміцнювати міждержавні відносини з Україною, у тому числі й економічну та торгівельну співпрацю, яка б включала нарощування інвестицій в Україну та імпорту її товарів у Італію. 

Питання про сучасні події в Україні та про основну діяльність СКУ в її підтримці Евген Чолій порушив під час зустрічей з Послом України в Італії та українською громадою. Разом з цим Президент СКУ ознайомився з особливостями українського громадського життя в Італії та обговорив шляхи подальшої співпраці з СКУ.

У Італії Президента СКУ супроводжувала Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич.

“Цей візит став ще одним кроком Світового Конгресу Українців у просуванні на терені Італії інтересів України та в зміцненні співпраці з українською діаспорою,” - заявив Президент СКУ Євген Чолій.

Як зазначається, робочий візит Президента СКУ до Італії проходив 4-6 липня. В його рамках Чолій зустрівся з державними високопосадовцями, дипломатами і представниками громадянського суспільства.

Фото з сайту СКУ, Укрінформ