У Тбілісі відкрилася виставка картин та фотографій українських мисткинь

Фото, відео

У тбіліському музеї відкрилася виставка картин Одарки Дьома-Пісної та фотографій Катерини Кіпер під назвою "Україна та Грузія. Цінність в наших традиціях".

Про це йдеться на Facebook-сторінці Посольства України в Грузії.

"12 квітня 2018 року в Музеї історії м.Тбілісі в рамках заходів, присвячених 100-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією, відбулося відкриття виставки картин Одарки Дьома-Пісної та фотографій Катерини Кіпер під назвою "Україна та Грузія. Цінність в наших традиціях", - повідомили у дипустанові. 

Експозиція триватиме до 22 квітня.

Як відомо, українська художниця Одарка Дьома-Пісна стала однією із 50 кращих художниць світу в 2018 році за версією міжнародного каталогу Woman’s essence. Таке визнання вона отримала вдруге.

Мисткиня народилася у місті Умань Черкаської області. Після закінчення Київського університету ім. Тараса Шевченка за спеціальністю “українська мова, література та фольклор”, народила доньку Злату і пішла в декрет. Відтоді, вже близько 5 років будує кар’єру художника.

Не зважаючи на світове визнання, Одарка продовжує проживати в Умані, багато зусиль докладає культурному розвитку рідного міста, разом зі своєю колегою Катериною Кіпер постійно займається благодійністю.

Нагадаємо, на реабілітацію до Грузії відбули п’ятнадцять військовослужбовців Збройних Сил України.