Астронавт із США, який розгорнув у космосі синьо-жовтий прапор, прилетів до України

Відео

Астронавт із США Рендольф Брезнік, який розгорнув у космосі синьо-жовтий прапор, прилетів до України - надихати на польоти у космос.

В аеропорту астронавта разом з його сином зустрічали студенти - фізики й програмісти, які мріють полетіти в космос, повідомляє ТСН.

"Я хочу сказати молодим людям, що єдине обмеження, яке ви маєте - те, яке ви самі на себе наклали. Кажіть просто - я можу це зробити. Багато людей у світі досягли чогось, тому що в своїх головах вирішили, що вони дійсно цього хочуть", - сказав американець під час розмови з молоддю. 

Легендарний український прапор, з яким Рендольф Брезнік літав у космос, астронавт сьогодні розгорнув у Дніпрі. Він разом із сином вже прогулялись вулицями міста. Перед зустріччю з дніпрянами, Рендольф вже встиг відвідати місцевий аерокосмічний музей і роздати сотні автографів. Попереду в астронавта ще два дні зустрічей з молоддю - у Києві та Житомирі.

У столиці астронавт виступить 15 березня з 18.30 до 20.30 в Американському домі.

До Житомира Брезнік завітає 16 березня,  де з 16 до 18 год.  проведе зустріч у Музеї космонавтики імені Сергія Корольова.

Зустрічі проходитимуть у форматі запитань та відповідей. Вхід на всі заходи вільний.

Нагадаємо, що з Україною американця пов'язують родинні зв'язки: разом з дружиною Ребеккою Баргін у 2008 році вони усиновили трирічного хлопчика з міста Дніпро.

Зазначається, що Ренді здійснив два космічні польоти. Під час перебування на орбіті він кілька разів вийшов у відкритий космос із сумарним хронометражем понад 18 годин. Рендольф став другим астронавтом після Леоніда Каденюка, який розгорнув прапор України на орбіті.