Благодійники зі США допомогли безкоштовно отримати протез бійцю АТО

Благодійна організація української діаспори у США "Together for Ukraine Foundation" допомогла військовому АТО Сергію Білану безкоштовно отримати протез руки в нью-йоркській клініці.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Організація  ("Together for Ukraine Foundation" - ред.) допомогла Сергієві отримати візу в США і з’єднала його з лікарем у клініці в Джонсон-Сіті, штат Нью-Йорк. Починаючи з жовтня минулого року молодий військовий перебував у Штатах, поки лікарі вносили корективи в протезну ногу та підлаштовували під нього протез руки, чого в нього не було", - йдеться у повідомленні. 

Цього б не сталося, якби не фізіотерапевт українського походження, яка проживає у США. Саме вона побачила історію Сергія у мережі Facebook і поділилася нею з організацією "Together for Ukraine Foundation".

Тепер з протезом Сергій може рухати правою рукою вгору і вниз, та захоплювати і переносити легкі предмети. Завдяки цьому його життя буде більш зручним та він зможе повернутися до своїх хобі, як їзда на велосипеді.

Такий проект, як правило, коштує від 10 до 15 тисяч доларів, і клініка оплатила близько 90% суми, решту ж заплатила організація "Together for Ukraine Foundation".

24-річний хлопець зазначив, що після повернення в Україну планує вступити до університету і навчатися, щоб стати програмістом.

Together for Ukraine Foundation - це організація української діаспори в місті Бінґгемптон (штат Нью-Йорк). Її мета - надавати гуманітарну допомогу громадянам, що постраждали від війни в Україні, а також підтримувати українських військових, надаючи їм необхідні ресурси та медичну допомогу.