У Києві склали присягу 72 волонтери Корпусу миру США

Директор Корпусу миру США Шіла Кроулі привела до присяги 72 нових добровольців Корпусу миру США, які відтепер офіційно починають дворічне волонтерське служіння в різних регіонах України. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія складання присяги відбулась 30 листопада в Українському домі за участі посла США в Україні Марі Йованович та віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. 

"Кожна група волонтерів особлива, і зараз можу сказати, що ваша група є початком нового розділу в діяльності Корпусу миру. Програма продовжує розширювати свою роботу в східних областях України, де зараз найбільше необхідна допомога, і серед вас є волонтери, які першими відновлять роботу Корпусу миру в Дніпропетровській області", - сказала Шіла Кроулі, звертаючись до волонтерів. 

Вона зазначила, що за 25 років діяльності Корпусу миру в Україні волонтери та їхні українські партнери стали свідками надзвичайних змін і разом використали всі можливості, щоб долучитися до розвитку України. 

Зубко, у свою чергу, подякував уряду США за підтримку цілісності України та її боротьби  проти російської агресії, а також підтримку мирних процесів і реформ у нашій державі.

Віце-прем'єр зазначив, що Україна вже три роки поспіль втілює дуже важливу реформудецентралізації, яка є не тільки реформою з передачі на місця повноважень та ресурсів, а в першу чергу можливістю децентралізації лідерства. 

"В українських громадах уже очікують вас із новими проектами, які дуже важливі для їхнього розвитку. Я пропоную вам разом з нашими громадами стати учасниками маленьких і великих перемог", - сказав Зубко.

Він побажав волонтерам додати до українського духу патріотизму того духу позитиву, який вони випромінюють сьогодні. 

Корпус миру в Україні біло засновано у травні 1992 року відповідно до двосторонньої Угоди, підписаної Президентом України Леонідом Кравчуком і Президентом США Джорджем Бушем-старшим. За 25 років в українських громадах працювали 3177 добровольців Корпусу миру.

Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють освіту, молодіжний розвиток та розвиток громад, заохочення здорового способу життя, зміцнення спроможності громадських організацій. 

Фото: Радіо Свобода