Діаспора Греції запрошує українців по всьому світу до писанкового проекту

Осередок української діаспори Грецької Республіки – Центр підтримки і розвитку культурної спадщини "ТРЕМБІТА" розпочав міжнародний проект "Барви писанки" – "Colors of Pysanka", який триватиме з 9 по 23 квітня.

Метою даного проекту - ознайомлення з українськими пасхальними традиціями та долучення до мистецтва писанкарства, передає Global Ukraine News.

Щоб взяти участь у цьому заході, українські громади мають здійснити кілька кроків:

- Поширити інформацію про українські пасхальні традиції будь-яким чином: інтернет, семінари, відкриті уроки, зустрічі тощо;

- Провести майстер-класи зі створення писанок;

- Провести конкурс на кращу Писанку (матеріал для писанок будь-який, тільки не варені яйця);

- В період з 9 по 23 квітня прикрасити дерево в людному місці створеними писанками. Дійство може супроводжуватися концертом, благочинним ярмарком тощо;

- Зробити фото-відео репортаж та надіслати організаторам акції.

Заявки на участь в акції можна подати до 25 березня 2017 року. 27 березня учасники отримають макет афіши з переліком всіх країн-учасниць. Кожна з громад повинна буде використати цей макет афіши, додаючи в неї своє місто, годину та адресу, де відбудеться акція. Від України вже зголосилися кілька організацій на участь: волонтерська організація  “Буковина – українському війську”, всеукраїнський навчально-культурний центр "Академія Ремесел", волонтерський рух "Краматорські бджілки".

"Чекаємо на Ваші відгуки про співпрацю. Разом ми можемо зробити набагато більше для забезпечення міжнародного позитивного іміджу України!", – закликають організатори акції.