В Одесі з'явилася премія імені Ісаака Бабеля

В Одесі заснували міжнародну літературну премію імені Ісаака Бабеля.

Вона спрямована на створення нового культурного контексту в місті і стане майданчиком для формування художніх смаків сучасного суспільства, повідомляється на сайті премії.

"Премія імені Ісаака Бабеля буде присуджуватися за найкращу розповідь або новелу. Переможець конкурсу отримає винагороду в розмірі 60 тисяч гривень. Автор твору, який посів друге місце, отримає 30 тисяч, а за третє місце дадуть 15 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Перша церемонія нагородження лауреатів відбудеться 13 липня в день народження Ісаака Бабеля в Одеському літературному музеї.

Засновниками літературної премії є Одеська обласна державна адміністрація та її Голова Михайло Саакашвілі, а також Всесвітній клуб одеситів, президентом якого є Михайло Жванецький.

До складу журі міжнародної премії увійдуть онук Ісаака Бабеля, актор, режисер і літератор Андрій Малаєв-Бабель, письменник і сценарист Андрій Дмитрієв, головний редактор журналу "Радуга" Юрій Ковальський, поет Сергій Махотін, письменник Борис Мінаєв та літератор Валерій Хаїт.