Українському активісту заборонений в'їзд до Росії

Український активіст, співголова регіональної громадської організації "Українці Москви", журналіст Віктор Гіржов минулої ночі був знятий з поїзда на перехідному пункті "Брянськ-Орловський".

Про це він розповів у середу кореспондентові Укрінформу.

«Не зовсім розумію, що відбувається і чому. Схоже, все, як було з Юрою Кононенко (активіст української діаспори був оголошений персоною нон-грата в РФ в 2009 році, - ред.). Сказали, постановою ФСБ мені заборонений в'їзд до Росії на п'ять років. Сиджу в Брянську, чекаю, чим можна повернутися до Києва», - сказав Гіржов.

Віктор Гіржов, співголова регіональної громадської організації "Українці Москви", відповідальний секретар загальноросійської громадської організації "Український конгрес Росії". Він жив у Москві близько двадцяти років, відомий як журналіст і політолог, веде активну громадську діяльність. Двічі був секретарем виборчої комісії на території українського посольства в Москві під час парламентських і президентських виборів в Україні. Регулярно виступав у теле- і радіоефірах з проукраїнських, демократичних позицій. У Москві у Віктор Гіржова залишилися дружина і двоє дорослих дітей.

Нагадаємо, що у вівторок Вірі Савченко, сестрі народного депутата України Надії Савченко, був заборонений в'їзд до Росії до 2020 року.