У Києві відбувся передпоказ фільму «Ти мене любиш?»

Трейлер

У межах кінофестивалю "Київкінофест" відбувся передпоказ фільму режисерки Тоні Ноябрьової «Ти мене любиш?», прокат якої стартує з 30 травня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотіла зняти пісню про прощання з дитинством. Вона про те, як відчувається, що час минає і ти дорослішаєш - коли ти перестала бути дитиною у рожевому светрі у тата і мами на колінах. Я хотіла передати саме оце відчуття", - зазначила Ноябрьова.

За словами режисерки, фільмування завершилося за чотири дні до початку повномасштабного вторгнення, тож закінчення виробництва стрічки є важливим кроком у контексті протидії російській агресії з боку української культури.

Ноябрьова підкреслила, що картину знімали в Києві, і команда доклала багато зусиль, щоби зробити атмосферу якомога ближчою до 1990-х - від локації до одягу.

Фільм розповідає історію дорослішання, що розгортається напередодні розпаду СРСР: 17-річна Кіра (Карина Химчук) стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. Рефреном стрічки є питання "Ти мене любиш?", яке головна героїня ставить, зокрема, батькам.

"Кіра - неоднозначний персонаж. Однак вона абсолютно щира в кожній своїй емоції, вона відкрита світу. Все, що вона робить, - за покликом серця. Як на мене, ця відкритість цілком притаманна молоді того часу", - сказала Ноябрьова.

Фільм створено за підтримки Державного агентства з питань кіно. Виробництво: Family Production у копродукції з Commonground Pictures та зі скандинавським кінофондом Film i Väst. Режисеркою та авторкою сценарію є Тоня Ноябрьова, оператор-постановник - Вілюс Мачульскіс.

Читайте також: У червні український фільм «Я, Побєда і Берлін» покажуть у трьох польських містах

У ролях: Карина Химчук, Максим Михайліченко, Наталія Лазебнікова, Олександр Жила, Дарʼя Палагнюк, Андрій Шабанов, Євген Бушмакін, Ольга Армасар, Василь Неволов, Андрій Гурін, Наталія Діброва, Соломія Кирилова.

Фільм "Ти мене любиш?" завершив фестиваль-подорож "Київкінофест", що проходив із 23 травня до Дня Києва. У програму фестивалю увійшли стрічки, де змальовуються локації столиці України у різні роки.