Театр Франка буде продавати квитки через систему, як на Укрзалізниці

Ексклюзив

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка співпрацює зі слідчими органами у зв’язку зі спекуляціями з квитками через OLX і до липня планує впровадити систему продажу іменних квитків на свої вистави.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів директор-художній керівник театру Євген Нищук.

«Ми почали співпрацювати зі слідчими органами, і це стосується не тільки спекулятивного виставляння квитків на OLX, а також і фейкових вистав, які йдуть по Україні, використовують нашу назву, навіть наші фотографії. Водночас ми вдосконалюємо систему продажу, почали працювати з Мінцифрою, залучили команду фахівців, які «реанімують» нашу дещо застарілу систему, яка працювала недосконало та з рядом проблем. Ми йдемо до системи, аналогічної продажу квитків на Укрзалізниці, з авторизацією через застосунок «Дія»», - сказав Нищук.

Він додав, що зараз ведеться кропітка робота, щоб до липня вийти на тестування нового формату продажу.

Також Нищук повідомив, що театр не планує підвищувати ціни на квитки, оскільки має зобов’язання щодо доступності.

Читайте також: Новий гендиректор планує розвивати кіностудію імені Довженка як мультикультурний простір

«Суттєве підвищення ціни – це порушення прав наших глядачів, зокрема, пільгових категорій, які приходять на вистави за 100-150 гривень. У нас є наш відданий глядач, який все життя ходив до театру, і ми не маємо права йому сказати: ми зараз квитки по кілька тисяч зробимо», - сказав він.

При цьому театр продовжить практику показу окремих вистав з благодійними зборами, коли приходить бізнес і купує квитки по 5-6 тисяч гривень, роблячи внески, які йдуть на потреби Сил оборони, додав Нищук.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка вже передав 2,3 мільйона гривень на потреби армії.

Фото: womo.ua