Картину Густава Клімта продали на аукціоні за €30 мільйонів

Картину австрійського художника Густава Клімта, яка вважалася втраченою 99 років, продали на аукціоні у Відні за 30 мільйонів євро.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Незавершена картина під назвою «Портрет фройляйн Лізер» була написана навесні 1917 року, за рік до смерті художника. В той час Клімт був одним із найвідоміших портретистів Європи.

До того, як віденський аукціонний дім im Kinsky не оголосив в січні, що портрет був віднайдений у приватній колекції, була відома лише чорно-біла фотографія картини.

Фото: ROLAND SCHLAGER/APA

Напередодні аукціону в середу вдень близько 15 000 відвідувачів скористалися можливістю побачити роботи Клімта, виставлені в im Kinsky.

Спочатку «Портрет фройляйн Лізер» оцінювали від 30 до 50 мільйонів євро.

Як повідомляв Укрінформ, колись портрет належав єврейській родині Лізерів, заможних промисловців у Відні. На ньому зображена фройляйн Лізер, і востаннє його бачили у 1925 році. Його подальша доля невідома, але сім'я нинішніх власників володіє картиною з 1960-х років.

Читайте також: Кліматичні активісти облили фарбою картину Клімта у віденському музеї

Мистецтво Клімта в минулому приносило величезні суми на аукціонах. У червні минулого року його "Дама з віялом" була продана за 85,3 мільйона фунтів стерлінгів, що зробило її найціннішим витвором мистецтва, будь-коли проданим на аукціоні в Європі.

Фото: Auktionshaus im Kinsky GmbH